semih şentürk

    amcamın bir torunu olmuştu. amca oğlunu aradım. oğlumun ismini semih koyacağım dedi.
    güldüm. semih cumhuriyeti diye bir şey var dalga geçerler oğlanla dedim.
    dün gece almanya maçını izlerken o topu kaleye soktu ya.içimden ulan bir oğlum olursa ben de adını semih koyacağım dedim [bugün tekrar düşündüm; vazgeçtim *]
    ama bize bu mutlulukları yaşattığı için semih'e teşekkür etmek lazım
    bu kadar efendi olduğu için
    bu kadar fenerbahçeli olduğu için
    helalin var be "genç semih"
    (26.06.2008 14:00)

ahmed yüksel özemre

    güzel bir müslüman olarak bilirdik. üsküdar da bir attar dükkanı gibi mükemmel bir kitabı vardı.
    milli maç , darbe vb gündem arasında sessizce ahirete intikal etti. Allah mekanını cennet eylesin.
    güzel bir üsküdarlıydı. kanaat lokantasında karşılaşabileceğiniz bir üsküdarlıydı. beyefendiydi. mutasavvıftı. bilim adamıydı.
    cenazesi bugün ikindi namazına müteakip Üsküdar Yeni Camiî (Gülnûş Vâlide Sultân Camiî)'nde kılınacak namazdan sonra, Karaca Ahmet Sultân kabristanındaki aile kabrine defnedilecek...

    (26.06.2008 13:06)

zaman gazetesi

    iddaa reklamı alabilen gazete. bu kadar omurgalı ve bu kadar değer(!) sahibiymiş.
    ilginç geldi bana. futbol iddaa imiş.
    öyle yazıyordu reklamın altında.
    (22.06.2008 17:30)

darbeye karşı 70 milyon adım yürüyüşü

    "21 Haziran 2008 Cumartesi günü, yılın en aydınlık, en uzun, en beyaz günü. İşte o gün 50 yıldır cesaret edemediğimiz, hep geç kaldığımız bir şeyi yapmak için toplanacağız. Demokrasiden, özgürlükten, adaletten yana ve darbeye karşı bir ses çıkartmak için. O sesi 27 Mayıs 1960’ta çıkaramadık. Bir başbakan gözlerimizin önünde asıldı. 27 Mayıs’a sessiz kalışımızın bedelini 12 Mart 1971’de hayatlarının en güzel çağındaki gençler ödedi. Yine sessizliğe gömüldük. Ve o sessizliğin de bir bedeli vardı. 12 Eylül 1980’de o bedeli yüz binlerce genç ödedi, biz yine sessizce izlerken. Tarih tekerrür etti. 12 Eylül 1980’in sessizliğine doğan kızlar 28 Şubat 1997’de üniversite kapılarından başörtüleri yüzünden geri çevrildi, kaçınılmaz bedeli bu kez onlar ödedi. Sessizdik, sessizliğimiz cesaret verdi. 27 Nisan gecesinin sessizliğini bir e-muhtıra bozdu. Karanlıklar içinde sessizce Susurluklar, Şemdinliler oldu. Ergenekonlar kuruldu. Savcılar linç edildi. Sessizliğimizden cesaret alanlar hukukun arkasına saklanıp siyaseti tehdit ettiler. Şimdi yılın en uzun ve en güzel günü şehrin orta yerinde sessizlik yeminlerimizi demokrasiden, vicdandan, adaletten yana derinlerden gelen bir uğultu sesiyle bozuyoruz. Kepenkleri indiriyoruz, televizyonu kapatıyoruz, yemeğin altını söndürüyoruz, işimizden izin alıyoruz birlikte İstiklal caddesi boyunca bir akşamüstü yürüyüşüne çıkıyoruz. Tek renk, tek slogan, tek pankartla. Beyazlar içinde. Bir daha karanlıklar üzerimize çökmesin diye, kırıp dökmeden, kimseyi üzmeden olan bitenden rahatsız olduğumuz bilinsin diye. Yıllardır süren sessizliğimizin bedelini bir daha çocuklarımız ödemesin diye. Biliyoruz çok geç kaldık ama daha da geç kalmayalım diye. Bu kez iş işten geçmesin, ağır çekim darbe amacına ulaşmasın diye. Demokrasiden, siyasetten, özgürlükten, yeni bir sivil anayasadan yana; yargı darbesine darbe tehditlerine karşı vakur bir ses çıkartmak için, ilk sivil uyarıyı vermek için, yargı darbesi ile işlevsizleştirilen meclise dokunmayın demek için, 21 Haziran 2008 günü, yılın en uzun, en aydınlık, en güzel, en berrak günü bir akşamüstü şehrin orta yerinden, tünelden Taksim’e doğru sessizlikten bir ses olup yürüyoruz. Gelir misin?
    "
    aralarında mazlumder'in de bulunduğu bir çok sivil toplum örgütü tarafından gerçekleştirilecek yürüyüştür.
    (19.06.2008 12:43)

samanyolu haber

    günlerdir bize "ne kadar pespaye ve korkak olunur, bir müslüman ne kadar alçalabilir" bunu öğretmiş site.
    nuray canan bezirgan'a en vahşi iftiraları atan site.
    bu açıdan başörtüsüne saldıran bir fransız askerinden daha yüksek bir mertebede olmayan oluşum.
    Allah'a havale ettiğimiz ve Allah'ın hesapları çarçabuk gördüğünü bildiğimiz yer...
    (17.06.2008 18:05)

harf devrimi

    insanlık tarihinde bir halka ve bir dine atılmış en büyük goldür. bir gecede koskoca bir nesil cahil bırakılmış, yılların birikimi kitaplar ise okunamaz hale getirilmiştir.

    ha bunun yanında Atamızı severiz.
    sevmeyeni hapse yollarız.
    (15.06.2008 09:47)

kitap ayracı

    mause ped gibi önemli
    mause ped gibi beleş dağıtılan
    (13.06.2008 17:26)

azgın teke sendromu

    öncelikle bunu anlamak için teke ne demek bilmelisiniz. keçinin erkeğine teke denir. tekeler acaip hayvanlardır. işleri güçleri keçi peşinde koşmaktır.
    hatta oğlak iken bile kocaman keçilerin peşinden koşarlar. azgın olmayan tekeye ben rastlamadım. bir de tekeler çiftleşme döneminde çok pis bir koku yayarlar. yanına yaklaşamazsınız.
    (13.06.2008 17:25)

garanti bankası konak şubesi

    garanti bankası sefaköy açık şubesi gibi bir şubedir. yeşil ton ağırlıktadır. bankacılar vardır; içinde bir de sıramatik vardır. garantinin kartını soktun mu seni önceye alır.
    ziraat bankası yüksekova şubesi kadar önemlidir. hatta gidip bu başlığı da ben açacağım.
    (13.06.2008 17:21)

adalet ve kalkınma partisi

adalet ve kalkınma partisi

ekmek

    istanbul'da yine zam yemiş. hayırlı olsun.
    artık ekmek 85 kuruş.
    (03.06.2008 17:33)

akrep burcu erkeği

    yıldızlar aleminin en sevilmeyen erkekleridir. garip adamlardır vesselam.

    [iyiyiz lan, cidden iyiyiz, düşündüğünüz gibi değiliz, kıskanç değiliz, korkunç değiliz*]
    (29.05.2008 17:33)

aysun özbek

    tarafımıza geçmesi "mübarek olsun"
    (16.05.2008 12:12)

death note

    iki ünlü ustanın satranç oyununu izlemek kadar zevkli bir seyri olan anime. bu arada "misa" o gözü dönmüş "light" senin sevgini haketmiyor kızım.
    (04.05.2008 15:00)

sayfa: 1-2-3-4-5-6...-37

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.